A jó teljesítményhez kötött éves bónusz első részletét már decemberben átutalta a vállalat

Sportolók között ismert egy mondás: „Legyen bármilyen a teljesítményed holnap, egy biztos: vagy jobb, vagy rosszabb lesz mint tegnap, de ugyanolyan biztosan nem.” Ez igaz az acéliparra is: ha egy helyben állunk, ha megelégszünk a tegnap elért eredménnyel, akkor előbb vagy utóbb szinte biztosan hanyatlani fogunk.
A T.É.T. bónuszrendszer éppen arról szólt, hogy dolgozzunk minden nap, minden hónapban kicsivel jobban, mint előtte. Tavaly pedig mindenki hozzátette a saját részét, a közös munka sikere pedig forintosítható eredménnyel járt. A bónuszprogram kiterjesztésre került az ISD Kokszoló Kft. és az ISD Power Kft. dolgozóira is. Mindkét társaság a DUNAFERR-hez hasonlóan teljesítette a kitűzött célt, így a bónusz kifizetésre kerül a két leányvállalatnál is.
Annak ellenére, hogy a körülmények nem mindig voltak ideálisak, 2017-ben a társaságok elérték mind a mennyiségi, mind a minőségi célokat. A bónusz előleget – a teljes összeg 50%-át (dolgozónként bruttó 60 ezer forintot) – már az ünnepek előtt átutalták a társaságok és hamarosan sor kerül a második részlet kifizetésére is.

Nehéz kezdés és nyár után, év végén ledolgoztuk a hátrányt
Az év elején – január és március között – több olyan alapanyag problémával is szembesültünk, amelyek akadályozták a termelést: hol a kohói betét, hol az acélhulladék volt kevés. Tavaszra rendeződött az alapanyag beérkezésének kérdése és ez meglátszott a termelésben is: májusban már többet termeltünk, mint amennyit terveztünk, sőt a havi maximális kapacitás közelében jártunk.
A csúcsteljesítést sajnos a nyár elején a konverternél bekövetkező kohászati üzemzavarok akadályozták meg, júliusban pedig az V. számú turbófúvó kiesése miatt maradtunk el az előirányzott mennyiségtől. Augusztus közepén az alacsony hulladékkészlet ellentételezése miatt felhasznált több mint 800 tonna pellet okozott fajlagos romlást – közel 3200 tonna acéltermelés-kiesést –, amely megakadályozta a terv elérését.
A nehezebb nyár után szeptemberben sikerült újra felfuttatni a termelést, és rendkívül jó üzemidő-kihasználással teljesítettük a tervet. Októberben és novemberben folytattuk a jó szériát – és bár voltak üzemzavarok – jól teljesítettünk és elértük a havi célszámokat. Az év utolsó hónapjában pedig nagyot hajrázva 5,5%-os túlteljesítéssel, 142 691 tonna acél legyártásával elértük az éves bónusz küszöbértékét.
A mennyiségi bónuszcél felső értéke 1 609 900 tonna acél volt, -1%-os küszöbértékkel. A 2017-ben megtermelt 1 602 366 tonna acél – és így az alig 0,5%-os elmaradás – azt jelentette, hogy elértük a munkáltatói bónusz kifizetéséhez szükséges teljesítményt. Nem utolsósorban ezzel a teljesítménnyel sikerült a vállalati késztermék-kibocsátás több mint 91%-át biztosítani, hozzájárulva a vállalati eredmény növeléséhez.
Nem csak több lett, de jobb is
A T.É.T. program azért is számít mérföldkőnek az ISD DUNAFERR életében, mert a korábban alkalmazott jutalmazási, ösztönzési rendszerek jellemzően nem tartalmaztak az acél minőségére vonatkozó kritériumokat. Ma a vevők elsődlegesen ezt követelik meg, vagyis a kiszállított termékek minőségének folyamatos növekedését. 2017-ben ebben is sikerült előbbre lépni. Mind a leminősülések, mind pedig a fajlagos reklamációs költségek terén maximálisan teljesítve lettek a T.É.T. programban meghatározott célok.

Többet, jobb minőségben és nagyobb biztonsággal termeltünk
A T.É.T. rendszer a termelési és minőségi célok mellett, az egyéni balesetmentességet és a munkavállaló kieső napjainak minimalizálását is figyelembe veszi a kifizetés feltételként. A bónusz kifizethetősége egyrészt a termelési és a minőségi célok teljesülésétől, másrészt a munkabiztonságtól és a hiányzások számától függött. Bár a T.É.T. nyáron lépett életbe, hatása a Vasmű éves biztonsági mutatóin is látható. 2017-ben 22%-kal kevesebb sérülés történt, mint 1 évvel korábban, a balesetek száma pedig 15%-kal csökkent. Kiemelendő, hogy tavaly decemberben egy egész hónapon át nem történt munkanapkieséssel járó baleset, ez pedig példa nélküli az ISD DUNAFERR történetében. 

A másik egyéni feltétel – az 1 főre jutó saját jogú betegség miatt kieső munkanapok számának csökkenése – is nagyon jó eredményt mutatott, hiszen az ISD DUNAFERR Zrt.-nél a kieső napok száma 5,3%-kal, az ISD Kokszoló Kft.-nél 26,5%-kal, és az ISD Power Kft.-nél 41,2%-kal csökkent.

Volt T.É.T.-je, de jó úton járunk
Egy olyan hatalmas vállalatnál, mint a Vasmű, nehéz olyan intézkedést hozni, amit mindenki szeret és rögtön elfogad. Mindig lesznek, akik nem nézik jó szemmel a változásokat, bizalmatlanok, kritikusak. Így volt ez akkor is, amikor bevezette a vállalat a T.É.T. bónuszrendszert, azonban az eredmények azt mutatják, jó úton járunk. A gyár történetében már régen nem volt ennyire átlátható a kemény munka után járó jutalmazási rendszer, mint most. Az eredmények magukért beszélnek, a siker minden egyes dolgozó munkáját dicséri.

RMS és HR Igazgatóság

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás