Beszámoló és vezetőségválasztó taggyűlés

Az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Vaskohászati Szakosztály dunaújvárosi helyi szervezete február 22-ei taggyűlésén elfogadta az elmúlt négy év munkájáról szóló beszámolót. Az elnök, a titkár és a vezetőségi tagok mandátumának lejártával új vezetőséget választottak.

 

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara konferenciatermében rendezett taggyűlés levezető elnöki tisztét Lontai Attila, a Vaskohászati Szakosztály korábbi elnöke látta el. A vezetőség beszámolóját a mögöttük hagyott ciklusról Józsa Róbert, a helyi szervezet elnöke ismertette. A jelenlévők szóbeli kiegészítésével a résztvevők elfogadták a beszámolót.
A helyi szervezet az éves programjait az országos egyesület rendezvényeihez csatlakozva alakítja ki, igazodva a társszervezetek eseményeihez. Legértékesebb szakmai tevékenységük a klubdélutánok rendszere, amelyeken elsősorban az ISD DUNAFERR társaságcsoportot érintő témákhoz és évfordulókhoz kötődően hangzanak el előadások. Meghívásra érkeznek úgynevezett „külsős” szakemberek, a város kapuin belülről, de azon túlról is. A „Nyitás a város felé” koncepció keretében több gyár- és múzeumlátogatás is szerepelt a programok között. A szervezetnek évek óta a legnagyobb létszámot megmozgató rendezvénye a Szent Borbála szakestély, amelyen a társszervezetek képviselői is jelen vannak. A beszámolóban elhangzott az is, hogy a tagok közül Szent Borbála Emlékérem kitüntetést vehetett át az elmúlt időszakban Hajnal Attila, dr. Kiss Endre, Józsa Róbert valamint Lontai Attila. Az egyesület tagjai rendszeresen publikálnak szakmai folyóiratokban és kiveszik a részüket a kohászati szakterülethez kapcsolódó közép- és felsőfokú oktatásból is.

A taggyűlés – a négyéves ciklusok végén bevett gyakorlat szerint – a lemondott vezetőség helyére újat választott. A dunaújvárosi helyi szervezet új elnöke Cseh Ferenc lett, a titkári teendőkkel Kvárik Sándort bízták meg. A Jelölő Bizottság elnöke, Polányi Zoltán ismertette az újonnan megválasztott vezetőség névsorát. Angeli Tamás, Bánhegyesi Attila, Dani Bálint, Felföldiné Kovács Ágnes, Győri Richárd, Hevesi Imre, Illés Péter, Józsa Róbert, Kaszás Norbert, id. Kopasz László, Lantai Miklós, Mihalik Sándor, Pallag János, dr. Pázmán Judit, Polányi Zoltán, Szakács Sándor és Szente Tünde régi és új vezetőségi tagok képviselik a következő négy esztendőben az egyesület sokszínű tevékenységét. A szavazatszámláló bizottság vezetője, id. Kopasz László rendben találta és hitelesítette a szavazást.
A szakosztályi küldötteket is megválasztotta a taggyűlés. Bocz András szakosztályi elnök megköszönte az előző vezetés munkáját, és támogatásáról biztosította az újonnan megválasztott elnököt, titkárt és a vezetőség tagjait. Cseh Ferenc, a helyi szervezet új elnöke megköszönte a bizalmat, majd megígérte, hogy a múlt figyelembevételével, a tapasztalt és nyugdíjas tagokra is támaszkodva építik tovább a jövőt.

A leköszönő elnök

– A csökkenő létszám ellenére, közel kétszáz fővel még mindig a legerősebb kohász helyi szervezet vagyunk, amely az elmúlt négy évben a szűkülő források mellett is igyekezett színvonalas munkát végezni – fogalmazott Józsa Róbert. – Kedvező folyamatként értékelhetjük, hogy a kormány figyelme a bányászat után a kohászat felé fordult, amelynek eredményeként acélipari cselekvési programot hoztak létre és fogadtak el, megjelölve benne az érintett szakminisztériumok feladatait. Az acélipari stratégia kiemelt figyelmet fordít az acélipari képzés különböző szintjeinek támogatására.

Az új elnök

Cseh Ferenc 1987 óta dolgozik az ISD DUNAFERR Zrt. Nagyolvasztóművében. Üzemmérnök, gázkezelő, főgázkezelő, kohómester, kohófőmester, üzemvezető-helyettes, üzemvezető, termelésvezető, gyárvezető-helyettes beosztásokat követően 2009 óta gyárvezető. A Winkler Lajos Vegyipari Szakközépiskola után metallurgus üzemmérnökként végzett a NME Kohó- és Fémipari Főiskolai Karának metallurgia szakán. Folyamatosan képezte magát, így szerzett felsőfokú marketing szakoklevelet, letette a felsőfokú külkereskedelmi áruforgalmi szakvizsgát és több vezetőképző kurzust is elvégzett. Az OMBKE-nek 1986-tól tagja.

Az új titkár

Kvárik Sándor a Bánki Donát Szakközépiskolában 1984-ben szerzett kohász végzettséget. Tanulmányait a NME Kohó- és Fémipari Főiskolai Karának metallurgia szakán folytatta. A hét szemeszterből két félévet az ipari hátterű képzés keretében a DUNAFERR-nél, az Inotai Alumíniumkohónál és a Diósgyőri Kombinált Acélműben töltött el. Metallurgus üzemmérnök végzettséggel 1989-ben helyezkedett el a Dunaferrnél, a Nagyolvasztó Gyáregység ércelőkészítő és darabosító üzemében. Üzemmérnök, műszakos művezető, üzemvezető-helyettes, üzemvezető beosztásokat követően 2010-től a Nagyolvasztómű termelésvezető-helyettesi munkakörét tölti be. Az OMBKE-nek 1990 óta tagja.

Szente Tünde

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás