Kitekintő

A szerb miniszterelnök, Aleksandar Vucic a közelmúltban az Európai Bizottság elnökének, valamint a német kancellár közbenjárását kérte, miután az európai acélgyártók szövetsége Szerbia ellen is eljárást indított a dömpingáron kínált acéltermékek miatt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök február eleji, budapesti látogatásának idején az orosz kormány több tagja is tárgyalt Budapesten.

Egymilliárd euró értékű beruházással a Mercedes-Benz új gyárat épít Kecskeméten. Az új telephelyen 2500 munkahelyet teremt a német autógyártó, az üzemben évente 150 ezer járművet állíthatnak elő. Ez Magyarország történetének legnagyobb, egyhuzamban megvalósuló zöldmezős beruházása, amelyhez a magyar kormány 12,9 milliárd forintos támogatást ajánlott fel. Az itthon készülő járművek között lesz első és hátsókerék-meghajtású, illetve alternatív meghajtású jármű is.
Motorgyártás ugyan továbbra sem lesz Kecskeméten, de a karosszériagyártásra alkalmas gépsorok mellett fényező- és összeszerelő üzem is létesül a következő két évben. Az üzemcsarnokok rugalmas gyártásra képes gépsorokkal lesznek majd felszerelve, vagyis az adaptív robotok bármelyik meglévő és jövőbeni típust könnyedén legyártják majd.
(Forrás: portfolio.hu)

A kínai BYD cég komáromi telephelyén alakítja ki az elektromos autóbuszok gyártásának első európai üzemét, amelyben majdnem 200 ember dolgozhat. A munkaerő felvételét szeptemberben kezdik meg, a gyártás beindítását 2016 végére tervezik. Az első lépcsőben az itt összeszerelt elektromos buszok alkatrészeinek harminc százaléka származna magyar beszállítótól, majd ezt az arányt hetven százalékra növelnék. A gyár évente majdnem ezer busz gyártására lehet képes, a termelést az igények alapján futtatják majd fel. A BYD komáromi üzemét a magyar, illetve az európai piac kiszolgálására tervezi.
A BYD elektromos busza rendelkezik európai típusengedéllyel, a járművet 25 nagyvárosban már kipróbálták. A vállalat 2003 óta van jelen az autóiparban, első elektromos busza 2010-ben gördült le a gyártószalagról, azóta több mint 10 ezer ilyen járművet állítottak elő. A BYD négy elektromosbusz-gyárral rendelkezik, amelyek éves gyártási kapacitása eléri a hétezer darabot
(Forrás: MTI)

Megnyitotta első magyarországi gyárát Biatorbágyon a Swedsteel-Metecno, amely a teljes kelet-közép-európai régió Swedsteel trapézlemez-, szendvicspanel- és egyéb könnyűszerkezetes, tűzihorganyzott acél anyagú termékellátását biztosítja majd.

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás