Nem javult a munkabaleseti helyzet az ISD Dunaferr-csoportnál az idei év I-IX. hónapjában. Az Acélmű, a Nagyolvasztómű, a Lemezalakítómű és a Meleghengermű munkabiztonsági helyzetének elemzésére bizottság létrehozását tervezik, a romló biztonsági mutatók kivizsgálása és a megelőző intézkedések kidolgozása érdekében.

A vizsgált időszakban 247 sérülést regisztráltak a vállalatnál, ebből 57 minősült munkabalesetnek. Az 1 millió munkaórára jutó munkabalesetek száma, azaz a teljes baleseti frekvencia 10,7 értéken alakult, az ipari baleseti frekvencia 6-es mutatóval zárta a fél évet. Időarányosan tehát nem teljesültek az idei évre vonatkozó MEBIR-célértékek, vagyis a 6,5-es teljes, és 5,0 értéken megjelölt ipari munkabaleseti frekvencia. A balesetek számszerű megoszlását illetően a gyártóművenkénti negatív sorrendben legelöl a Meleghengermű és a Nagyolvasztómű áll 12 munkabalesettel, az Acélmű munkahelyein

9 baleset történt az időszak során. A Hideghengerműben és az Irányítás szervezetében 7, az ISD Kokszoló Kft.-nél 6, a Szállítóműben 4, a Lemezalakítóműben és Gyártó egységnél 3, az ISD Power Kft.-nél 2 munkabaleset történt. A Fémbevonómű a vizsgált időszakot balesetmentesen zárta.
Az első kilenc hónap során 28 tűzesethez kellett kivonulniuk a létesítményi tűzoltóknak. A tüzek közvetlen anyagi kárt nem okoztak, a tűzkár becsült értéke nulla forint volt. A tüzek leggyakoribb okát az izzó anyagok kifröccsenése mellett az elektromos hibák jelentették.
Sz. I.

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás