MEGBÍZHATÓ PARTNEREK AZ EGÉSZSÉGVÉDELEMBEN

A foglalkozás-egészségügyi ellátásban lassan négy éve partnere már az ISD Dunaferr csoportnak a Pentelemed Kft. A cég négy jól képzett, segítőkész, s emellett kedves, mosolygós doktornővel, kiváló asszisztensekkel áll a hozzájuk forduló munkavállalók rendelkezésére. A cég fő profilja a foglalkozás-egészségügyi alapellátás, ezen túlmenően azonban számos egyéb tevékenységgel, szolgáltatással segítik partnervállalataikat.

Amikor a foglalkozás-egészségügy témaköréről beszélgettünk, Móróné dr. Zupkó Tímea, az ISD Dunaferr Zrt. munka- és egészségvédelmi főosztályvezetője így fogalmazott: két nagyon fontos pillére van a munkavédelemnek, mégpedig a munkabiztonság és a foglalkozás-egészségügy. A két terület együtt alkot komplex egészet, a főosztály szakembereivel szoros munkakapcsolatban dolgozik tehát együtt a négy orvos annak érdekében, hogy az egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkavégzés követelményei teljesüljenek.
Mindannyian jól ismerjük a doktornőket, hiszen több évtizedes kapcsolat fűzi mindnyájukat a vasműs közösséghez. Az utóbbi években vállalkozói szerződés formájában, mint Pentelemed Kft. végzik munkájukat az ISD Dunaferr csoport tagvállalatai számára. Az utóbbi pár évben számos változás történt a cég működésében: megújultak a rendelők, folyamatosan frissül a vizsgálati eszközpark és új arcokkal találkozhattak a munkavállalók az asszisztensek között is.

A négy orvos mindegyike nagy területet lát el, minden doktornő körzetéhez csaknem 1500 munkavállaló tartozik. Dr. Piukovics Klára az Acélmű és a Lemezalakítómű dolgozóit látja el. Dr. Ju­hász Ildikóhoz tartozik az Irányítás, az ISD Power Kft. és a Dutrade Zrt. Dr. Misky Erika a Meleghengermű és a Hideghengermű dolgozóinak egészségéért felel. Dr. Béres Ibolya a Nagyolvasztómű, a Szállítómű és a Gyártó Egység munkavállalóit látja el, valamint közösen végzik az ISD Kokszoló dolgozóinak foglalkozás-egészségügyi ellátását. A dunaferres dolgozók mellett a négy orvos a kölcsönzött munkavállalók, a vasmű területén dolgozó külsős vállalkozások dolgozóinak, valamint a leányvállalatok munkavállalóinak foglalkozás-egészségügyi teendőit is végzi.
Akik eddig csak a központi rendelőben fordultak meg, talán nem is tudják, hogy a Vasmű úti rendelőintézetben, valamint a MÁV Kandó tér 1. szám alatti rendelőjében is megtalálhatók a Pentelemed Kft. szakemberei, ahol az üzemorvosi ellátáson túl a vasút mellett munkát végzők számára nyújtanak vasútorvosi szolgáltatást is. Rugalmas rendelési időbeosztásuk lehetővé teszi partnereik számára, hogy reggel 8 és délután 15 óra között ellátásaik folyamatosan elérhetőek legyenek. A hatósági vasútorvosi vizsgálat igénybevétele jelentős költségmegtakarítás az ISD Dunaferr Zrt.-nek, hiszen így nem kell Pécsre vagy Budapestre utaztatni az érintett dolgozókat a törvény által előírt időszakos vizsgálatok elvégzése miatt.
A foglalkozás-egészségügyi alapellátás keretében az orvosok a munkavállalók napi ellátása mellett még számos egyéb tevékenységet is végeznek. A dunaferres központi rendelőben a laboratóriumi mintavételeket, vizsgálatokat gyakorlatilag várakozás nélkül, előzetes bejelentés alapján igénybe veheti bárki. A Pentelemed Kft. orvosai a munkavállalók igényeinek minél teljeskörűbb kiszolgálása érdekében megbízható orvoskollégákat is tudnak ajánlani a hozzájuk fordulóknak egyéb szakterületeken is. Együtt dolgoznak többek között kardiológus, diabetológus, audiológus, nőgyógyász és pszichológus kollégákkal is, akikhez bizalommal fordulhatnak a vasműs munkavállalók. A munkavállalóknak fontos, hogy kellemes környezetben, bizalmi légkörben, minél rövidebb idő alatt végezhessenek a vizsgálatokon való részvétellel, a munkáltató számára pedig számszerűsíthető gazdasági előnyt jelent a korszerű, rugalmas ellátási rendszer révén a dolgozók egészségi állapotának javítása, munkaképességének megőrzése.
Óriási előrelépést jelent, hogy 2017-től a Pentelemed Kft. foglalkozás-egészségügyi szakellátóhelyként is működik, azaz jogosulttá vált tanfolyamok indítása előtti szakmai alkalmassági vizsgálatok elbírálására is. A cég szakmai elismertségét jelzi, hogy a Semmelweis Egyetem szakképző helyeként is működik, amely révén biztosítható a szaktudás folyamatos továbbadása és a kutatási programokban való részvétel.

Sz. I.

Keresés

 Dunaferr Magazin

Kapcsolat

  • 2400 Dunaújváros, Vasmű tér 1-3
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 06 25 584 000

Időjárás